Ciągle te książki, książki, książki. A przecież w tytule jest też kawa. Macie zatem kawę. Nowość wydawnictwa Zysk i Spółka:
"Tajemnice kawy". W telewizji możecie zobaczyć i usłyszeć, że coraz większą wagę przywiązuje się do jakości kawy i sposobu jej podania.Czy ma być w ziarnach, czy mielona, czy może rozpuszczalna, czy instant. Jak ją zaparzać? Czy najpierw mielić i zalewać wodą, czy najpierw gotować esencję, a dopiero potem robić z niej kawę? No i wreszcie o co chodzi z tą kawą ekologiczną? Myślę, że wiele odpowiedzi będzie w tej książce. Samo wydawnictwo zaprasza najpierw do odbycia pewnego kawowego eksperymentu.
Oczywiście książki tego typu nie nadają się dla wszystkich, bo zapewne nie mają zbyt wiele akcji w sobie, a jedynie opis pewnego produktu, ale może warto spróbować? Sara Magdalena Woźny, mająca doświadczenia wypływające ze świata kawy, zaprasza nas w podróż. Jedziemy?
Cudny aromat rozsnuł się po blogach. Oczywiście książka powinna być OK. Tylko trzeba ją zdobyć i samemu się przekonać. :)
OdpowiedzUsuń